Siri Samsung Galaxy S9 Nanti Ada Variable Aperture?! 0 93

Macam-macam idea pengeluar sekarang ni, asalkan smartphone dorang power lagi2 kat kamera. Samsung memang dari dulu terkenal sebagai salah satu pengeluar yang mempunyai kualiti kamera yang sangat baik. Dengan siri Galaxy S9 akan diperkenalkan beberapa bulan lagi, kita dikhabarkan bahawa siri tersebut akan dilengkapi kamera dengan variable aperture, apekebende plak ‘variable aperture’ tu?

Dari sesi gali-menggali di alam Internet, ‘variable aperture’ ni merupakan satu sistem aperture boleh laras berdasarkan kondisi pencahayaan ketika kamera sedang digunakan. Penerangan mudahnya adalah kalau korang guna kamera Galaxy S9 di dalam keadaan low-light, aperture f/1.5 akan digunakan manakala di dalam keadaan lebih cerah ia akan ditukar kepada aperture f/2.4 untuk kesan depth of field yang lebih luas.

Menarik ni!

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend