Pelanggan DiGi, Hotlink, Maxis Dan U Mobile Kini Boleh Membuat Pembelian Dalam Aplikasi Di Huawei AppGallery Comments Off on Pelanggan DiGi, Hotlink, Maxis Dan U Mobile Kini Boleh Membuat Pembelian Dalam Aplikasi Di Huawei AppGallery

Selain aplikasi Google Play Store, pemilik peranti Huawei memiliki satu lagi aplikasi khusus yang membolehkan mereka memuat turun pelbagai aplikasi, permainan ataupun tema telefon khas untuk peranti Huawei. Bahkan melalui aplikasi ini juga Huawei turut menjanjikan pelbagai ganjaran serta promosi untuk penggunanya.

Contoh permainan yang dimuat turun dari Huawei AppGallery dengan sokongan perkhidmatan pembelian dalam aplikasi.

Hari ini Huawei AppGallery telah mengumumkan satu lagi perkhidmatan terbaharu untuk pemilik peranti Huawei membuat pembelian dalam aplikasi dengan lebih mudah. Kini pelanggan Digi, Hotlink, Maxis dan U Mobile sudah boleh membuat pembelian dalam aplikasi yang akan terus dicas pada akaun telco yang digunakan.

Pembelian dalam aplikasi di Huawei AppGallery kini menyokong pembayaran menggunakan akaun telco tempatan.

Integrasi pembayaran di antara Huawei AppGallery dengan telco tempatan ini bukan sahaja ekosistem yang lebih baik tetapi ia juga dijamin selamat untuk digunakan. Lebih istimewanya setiap pembelian dalam aplikasi di AppGallery Carnival atau Carnival Themes sehingga 31 Disember ini akan turut ditawarkan dengan pelbagai ganjaran, diskaun dan tawaran daripada Lazada, Starbucks dan banyak lagi.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend