Meh Belanja Sikit Review Gambar Dari Aplikasi Kamera Ala2 Google Pixel 2 0 131

DxOMark mengangkat Google Pixel 2 sebagai smartphone yang mempunyai kamera terbaik, tetapi harganya memang meruntun hati, jiwa, dan bersamamu TV3.

Tapi sekarang ni dah ada aplikasi kamera berasaskan kamera Google Pixel 2 yang diubah suai untuk digunakan di peranti lain, asalkan ia menggunakan Android versi Oreo. Kebetulan aku pun dapat kemas kini Android Oreo di OnePlus 3 aku, jadi aku belanja la sikit gambar.

Kamera asal OnePlus 3 (kiri) dan kamera mod Google Pixel 2 pada OnePlus 3 (kanan).

Memang nampak lain, korang tengok la sendiri. Tone, detail dan kualiti keseluruhan imej memang lagi cun dari kamera asal OnePlus 3, aku tak buat post edit kat gambar-gambar ni, fresh dari kamera bro.

Kamera asal OnePlus 3 (kiri) dan kamera mod Google Pixel 2 pada OnePlus 3 (kanan).

So kalau korang ada Android Oreo, gali-gali la seantero alam Internet untuk aplikasi ni. Besar kemungkinan korang kena banyak try and error sebab ada beberapa versi aplikasi ni dan setting pun kena pandai-pandai godek. Selamat menggali dan menggodek.

Next Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend