HUAWEI Perkenal Aplikasi ‘Game Centre’ Untuk Peranti Dengan Sokongan EMUI 10 Comments Off on HUAWEI Perkenal Aplikasi ‘Game Centre’ Untuk Peranti Dengan Sokongan EMUI 10

Pemilik peranti HUAWEI terpilih seperti siri P30 dan siri Mate 20 sudahpun disahkan mula menerima kemas kini EMUI 10 versi stabil secara rasmi bermula minggu lepas. Selain pembaharuan pada antaramuka, HUAWEI turut memperkenalkan aplikasi Game Centre yang dikhususkan untuk aspek permainan pada perantinya.

This slideshow requires JavaScript.

Menariknya tentang Game Centre ini adalah antaramuka khas yang lebih memfokuskan kepada pengalaman permainan mudah alih yang lebih baik. Malah ia turut diintegrasikan dengan aplikasi AppGallery bagi membolehkan anda memuat turun lebih banyak permainan dengan lebih mudah.

This slideshow requires JavaScript.

Berbeza dengan aplikasi AppAssistant yang diperkenalkan pada EMUI 9.0 sebelum ini, Game Centre masih mengekalkan ciri-ciri yang terdapat pada AppAssistant selain penambahan fungsi baharu seperti tetingkap mini untuk paparan Whatsapp serta Facebook, sokongan butang L/R dan banyak lagi.

Cara periksa kemas kini EMUI pada peranti HUAWEI:

Baca juga:

[Tips] Cara Mengaktifkan Aplikasi ‘GameCentre’ Pada Peranti HUAWEI Dengan Sokongan EMUI 10

Pemilik Siri HUAWEI P30 Dan Siri Mate 20 Di Eropah Mula Terima Kemas Kini EMUI 10 Versi Stabil

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend