Samsung Kongsikan Tips Untuk Anda Kekal Produktif Semasa PKP Ini Comments Off on Samsung Kongsikan Tips Untuk Anda Kekal Produktif Semasa PKP Ini

Di seluruh dunia pada ketika ini, hampir setiap orang sedang menyesuaikan diri dengan bekerja atau belajar dari jauh. Dalam realiti masa ini, teknologi mudah alih telah menjadi peralatan penting bagi memastikan kita saling berhubung.

Samsung komited untuk membantu penggemar Galaxy untuk kekal aktif, produktif dan berhubung. Oleh sebab itu Samsung ingin berkongsi cara yang boleh anda manfaatkan di peranti anda. Ini termasuklah sama ada ciri-ciri yang anda sudah tahu mahupun sebaliknya. Berikut merupakan panduan yang boleh anda ikuti pada masa sama memberi sedikit idea baharu untuk menjadikan kehidupan anda lebih mudah.

Mengekalkan Sambungan Cepat dan Stabil

Samsung Galaxy S20 Ultra

Salah satu kekecewaan terbesar yang kita hadapi ketika bekerja atau belajar dari jarak jauh adalah daripada sambungan. Kualiti kelajuan Wi-Fi di rumah kita selalunya tidak sesuai dengan apa yang kita gunakan di pejabat ataupun di sekolah. Ini membuatkan komunikasi jarak jauh seperti panggilan video menjadi semakin mencabar.

Melalui siri Galaxy yang menyokong Wi-Fi 6, ianya 20 peratus lebih pantas daripada rangkaian Wi-Fi generasi terdahulu walaupun di kawasan yang sesak. Telefon pintar Galaxy juga dilengkapi dengan Wi-Fi Pintar yang boleh diaktifkan oleh pengguna menerusi tetapan peranti. Ia akan memastikan anda sentiasa mempunyai pengalaman sambungan internet yang terbaik atau peranti akan menukar secara automatik antara Wi-Fi dengan data mudah alih bergantung kepada kekuatan rangkaian yang tersedia.

Apabila berada di tempat yang tidak tersedia dengan Wi-Fi, Galaxy 5G mampu menawarkan kelajuan data mudah alih sepantas kilat dan kependaman yang rendah untuk membantu anda membuat panggilan video yang lancar. Samsung juga berusaha gigih dengan syarikat telco dalam membawa rangkaian 5G serta jalur lebar yang lebih baik kepada pengguna. Ketahuinya lebih lanjut mengenai Galaxy 5G di sini.

Memperkukuhkan Rutin Harian Anda

Bukan sahaja teknologi boleh membantu kita berhubung dengan rakan sepasukan dan rakan sekerja, peranti mudah alih juga menyediakan banyak aplikasi yang membuatkan kerja dari rumah menjadi lebih mudah. Dari senaman ke hiburan, terdapat banyak cara yang boleh anda gunakan pada peranti mudah alih.

  • Terus Pikiran dan Badan Anda Aktif dengan Kesihatan Samsung

Adalah penting untuk kekal aktif secara mental dan fizikal walaupun bekerja dari jauh. Aplikasi Kesihatan Samsung menawarkan pelbagai petua dan cara untuk membantu anda kekal kuat dari rumah. Dalam kategori ‘Discover’ aplikasi, anda boleh meneroka pelbagai program kecergasan dari latihan berat badan untuk latihan senaman. Jika anda sedang mencari ketenangan fikiran selepas hari yang sibuk, anda boleh tetap patuh pada jadual tidur anda dengan ciri penjejakan aktiviti Samsung Health.

  • Sambungkan Lebih Baik dengan Google

Untuk mesyuarat yang tidak boleh dilepaskan, Samsung telah bekerjasama dengan Google untuk membawa panggilan video dengan kejelasan definisi tinggi (FHD) ke Google Duo buat kali pertama. Google Duo bukan sahaja menawarkan panggilan video berdefinisi tinggi, ia juga membenarkan sehingga dua belas orang menyertai dalam satu-satu persidangan video. Selain itu, dengan mod sudut lebar yang tersedia pada peranti Galaxy terbaru, sambungan menjadi lebih stabil dengan Wi-Fi 6 di Galaxy disamping kependaman Galaxy 5G yang rendah, anda tidak akan terlepas saat penting walaupun bekerja dari rumah.

  • Bekerja dengan lancar dengan Peranti dengan Microsoft

Mempunyai akses segera ke Microsoft Office dan aplikasinya boleh membantu anda mengatasi perkara semasa bekerja atau belajar dari jauh. Perkongsian jangka panjang antara Samsung dengan Microsoft memberikan anda akses kepadaperalatan yang anda perlukan untuk mengurus kerja dan kehidupan, seperti mengimbas dan menandatangani PDF serta menukar gambar ke jadual Excel. Dengan ciri Pautan ke Windows dan aplikasi, anda juga boleh mengakses foto dalam galeri, mesej, pemberitahuan dan fungsi lain pada PC dari peranti Galaxy anda.

  • Pembayaran Mudah dengan Samsung Pay

Samsung Pay membolehkan pengguna memanfaatkan telefon pintar mereka sebagai dompet digital apabila membeli-belah dalam talian. Contohnya semasa kita bekerja atau belajar dari rumah, kita menyedari peralatan tulis telah kehabisan. Jadi dengan Samsung Pay, anda boleh memesan bekalan yang anda perlukan sehinggalah ia dihantar ke rumah.

  • Nikmati Lagu Kegemaran Anda dengan Spotify

Muzik boleh membantu anda untuk terus fokus semasa bekerja atau belajar dari rumah. Terima kasih kepada perkongsian Samsung dengan Spotify, kini anda boleh mengakses senarai lagu kegemaran dengan mudah di semua peranti mudah alih Galaxy. Integrasi Bixby untuk Spotify juga memudahkan anda tidak lepaskan peluang mendengar muzik kegemaran.

  • Tonton YouTube tanpa Gangguan

Apabila anda memerlukan rehat, carilah saluran hiburan yang tepat dengan peranti Galaxy. Kerjasama Samsung dengan YouTube sekaligus membolehkan pengguna Galaxy S20 menikmati video dan muzik YouTube tanpa iklan malah boleh melayani video walaupun sedang offline. Dapatkan sehingga empat bulan percuma YouTube Premium dan mainkan kandungan dengan skrin terpadam atau semasa menggunakan aplikasi lain.

  • Kekal Berhibur dengan Netflix

Menonton rancangan TV atau filem kegemaran anda semasa downtime adalah salah satu cara yang terbaik untuk terus dilayan dengan kandungan terbaik dalam Netflix. Melalui integrasi yang lebih baik dengan peranti Galaxy, ia membolehkan anda mudah menemui kandungan dan aksesibiliti melalui Samsung Daily, Bixby dan Finder.

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend