AirAsia Naik Taraf Sistem Tempahan – Akan Tergendala Pada 16 Dan 17 Februari 2019 Comments Off on AirAsia Naik Taraf Sistem Tempahan – Akan Tergendala Pada 16 Dan 17 Februari 2019

AirAsia akan menaik taraf sistem tempahannya yang menggunakan sistem Navitaire New Skies pada hujung minggu ini sebagai sebahagian daripada usaha berterusan untuk menyediakan pengalaman tempahan dalam talian yang yang lebih baik kepada para tetamu.

Tempahan penerbangan tidak akan tersedia semasa tempoh naik taraf ini bermula jam 2.00 petang (+GMT 8) pada hari Sabtu, 16 Februari 2019 hingga jam 3.00 pagi pada hari Ahad, 17 Februari 2019 melalui laman airasia.com, aplikasi mudah alih AirAsia, pusat jualan, kaunter dan pusat panggilan AirAsia.

Para tetamu juga tidak akan dapat mendaftar masuk melalui laman web, aplikasi mudah alih dan kiosk di lapangan terbang atau mengurus tempahan mereka sehingga proses naik taraf ini selesai.

Semua tetamu yang bakal membuat perjalanan dalam tempoh ini dinasihatkan untuk mendaftar masuk secara dalam talian sebelum tempoh naik taraf ini dan mencetak pas masuk penerbangan, atau mengunakan pas masuk elektronik jika tersedia. Daftar masuk melalui laman web dan aplikasi mudah alih boleh didapati 14 hari sebelum tarikh penerbangan untuk semua penerbangan AirAsia dan AirAsia X.

Para tetamu juga disarankan untuk tiba di lapangan terbang sekurang-kurangnya 3 jam sebelum waktu penerbangan yang dijadualkan untuk mengelakkan sebarang kesulitan.

Sumber

Previous ArticleNext Article

Send this to a friend